Kollégáink

SZABÓ - TAKÁCS TÍMEA, kozmetikus, mezoterapeuta, szempilla stylist, cégvezető

Szakmai pályámat a „hely szelleme” ihlette meg. A Gazdasági Főiskolai tanulmányaimhoz kapcsolódó szakmai gyakorlatot ugyanis a Griff Szálloda wellness részlegén teljesítettem, és itt találtam rá a hivatásra, ami igazán lázba hoz: a wellness szolgáltatásra. Elsőre masszázs-technikákat tanultam, és ráéreztem, hogy hozzám az arcmasszázs finom mozdulatai állnak közel. Kozmetikusnak tanultam, majd megalapítottam a Harmónia Wellness központon belül a kozmetikai részleget, amely ma a klasszikus arc-, és bőrápolás mellett, a legújabb bőrmegújító technológiákat nyújtja vendégeimnek.

Beleszerettem ebbe a szakmába –annyi meg annyi mozzanat van, ahogyan megszépíthető a bőr vagy egy arc, hogy nem lehet megunni. Különösképpen a bőr újjáépítéséhez, fiatalításához kapcsolódó természetes módszereket keresem és építem be folyamatosan a munkámba, ahogy azok napvilágot látnak és bizonyítanak a kozmetikai iparban. Az alaposan megválasztott és kivitelezett kezelés mellett törekszem abban is segítséget nyújtani vendégeimnek, hogy rávezessem őket a számukra helyes arcápolásra, ha kell, a rossz beidegződések lecserélésére.

Az arcszépítés mellett a Harmónia Wellness stúdiót vezetem. Célom, hogy a stúdiónk családias légkörben, színvonalas szolgáltatás-kínálattal, és barátságos csapattal várja a vendégeket. A visszajelzések szerint, ezt sikerül is megvalósítani.


ERŐSS ANNA, gyógymasszőr, stúdió vezető

Nagyon korán – talán még ösztönösen – meghoztam a döntést, hogy a felnőttek tanácsai helyett saját vágyamra hallgatok, és az egészség fenntartásáért fogok dolgozni, így gyógymasszőrnek tanultam. 2014 óta vagyok tagja a Harmónia Wellness masszőr csapatának.

Vendégeim többsége gyógymasszázst igényel – legtöbbször a hát, derék, nyak-váll izmok és ízületek fájdalmának enyhítése, illetve rendszeres kezeléssel megszűntetése a cél. Az odaillő masszázstechnika megválasztása mellett meghallgatom a vendégek „mindennapi” problémáit is, és olykor, egy-egy jól bevált életmód-tippel is segítek nekik abban, hogy könnyebben vegyék a napi akadályokat. Sokaknál így a gyógymasszázs átalakul, és idővel egy teljes felfrissülést adó relaxációs irányt vesz.

Alapelvem, hogy az egészség a legdrágább kincsünk, kár lenne feláldozni a rohanó élet oltárán. Ezért magam is minden nap teszek valamit: futok, edzek, tornázom, és igyekszem megszabadulni a hátráltató életszemlélettől.


SZABÓ LILI, gyógy- és sportmasszőr

Közvetlenül érettségi után végeztem a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskolában, Gyógy - és sportmasszőr szakon. Nem kis versenyben győzött ez a szakma a megannyi más lehetőség közül, amik felé akkoriban húzott a szívem – ugyanannyira szerettem volna logisztikai ügyintéző, idegenvezető, olasz nyelvű tolmács-fordító is lenni. Végül a sportoló családtagok és az egészséges test értékének felismerése hatására, a masszőri pálya mellett tettem le a voksot. A tanulmányok ideje alatt már tudtam, hogy jól választottam. Később pedig, a gyakorlati évek meghozták számomra annak örömét, hogy hatásosan tudok segíteni a fájdalmas izomproblémákon.

Két évig dolgoztam sportolók mellett masszőrként, és 2013-ban csatlakoztam a Harmónia Wellness masszőr csapatához. Masszőrként az intenzív átdolgozást képviselem, ugyanakkor nagy figyelmet fordítok a vendégek fizikai adottságára és állapotára, így elsődleges szempontnak tekintem, hogy javulását érjek el – legyen az sportolástól vagy egyéb tartásproblémáktól terhelt izomzat vagy feszültség okozta izomgócok oldása. Ezen a téren újabb és újabb fogásokat, technikákat sajátítok el nap mint nap.

Szabadidőmben imádok a kutyámmal nagyokat sétálni, és önmagam fitten tartása érdekében úszni, futni.


SZABÓ ZSUZSANNA, gyógymaszőr, kinesio tape terapeuta

Masszírozni jó, segíteni még jobb – körülbelül ezzel a természetes hozzáállással viszonyultam egykori kollégáim hátfájós panaszaihoz az ékszerüzletben, ahol magam is eladóként dolgoztam még öt évvel ezelőtt, és jó munkatársi segítő szándékkal megnyomkodtam olyakor a kollégák hátát. Biztatásukra kezdtem el a masszőrképzést a budapesti Masszázs Akadémián, Gyógymasszőr szakon. Néhány évvel később már a Honvéd kórház rehabilitációs osztályán találtam magam, ahol nem több mint tizenöt perc alatt kellett enyhíteni a futószalagon érkező beutalt betegek mozgásszervi panaszain. Mit volt mit tenni, megtanultam a mesteri fogásokat és technikákat, amivel a lehető leghatékonyabban tudunk segíteni még a makacs problémákon is.

2015. márciusban csatlakoztam a Harmónia Wellness masszőr csapatához. Nagyon tetszik a légkör, és élvezem, hogy a kezelésekre itt gyakorlatilag annyi idő van, amennyit csak a vendég rászán. Hétről-hétre újra találkozom a vendégekkel, akik beszámolnak közérzetükről, panaszaik aktuális állapotáról, így van mód ahhoz alakítani a soron következő masszázs kezelést – és nem tizenöt, hanem akár kilencven percben! Hihetetlenül jó érzés számomra, hogy felépíthetem, és láthatom a munkám eredményét – amihez, persze a vendégek is hozzáteszik a maguk részét mozgás formájában.

A harmonikus életvitelhez nekem azt kellett megtanulnom, hogy a munka pörgésébe – amit mellesleg nagyon szeretek – iktassak be szüneteket, és abban megengedjem magamnak a lazítást. Azért bevallom, ha adódik egy-egy lyukas órám, szívesen konzultálok, tanulok a kollégáktól vagy tájékozódom, megjelent-e valami újdonság a szakma egén – például, a kinezio tape technika – amit azóta el is sajátítottam.